Weboldal készítés. Mi is az a WordPress rendszer?

A digitális jelenlét ma már elengedhetetlen az üzletek, cégek és kreatív emberek számára.

A WordPress egy olyan platform, amely lehetővé teszi a weboldalak könnyű létrehozását és kezelését, és kiváló választás bárki számára, aki egy felhasználóbarát rendszert szeretne használni. Ebben a blogposztban a WordPress weboldalról fogunk pár szót mondani.

Mi is az a WordPress rendszer?

A WordPress egy ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amelyet eredetileg blogolásra terveztek, de mára teljes értékű weboldalak készítésére használható.

Mára az egyik legnépszerűbb CMS (Content management system azaz Tartalomkezelő rendszer) a világon, ami több millió weboldal alapját képezi.

A WordPress könnyen telepíthető és testre szabható, és számos ingyenes és fizetős bővítményt, sablont és témát kínál, hogy egyedi weboldalt hozzunk létre. Emellett a WordPress közösség rendkívül aktív, így könnyen hozzáférhetsz segítséghez és útmutatáshoz, ha elakadnál.

Rendben, de milyen más weboldal készítési rendszerek vannak?

Weboldal készítési keretrendszerek számosféle programozási nyelven és technológián alapulnak. Az alábbiakban felsorolok néhány népszerű weboldal készítési keretrendszert különböző nyelveken:

HTML és CSS: A HTML (HyperText Markup Language) és a CSS (Cascading Style Sheets) az alapja minden weboldalnak. Ezek a nyelvek meghatározzák az oldal tartalmát és megjelenését. Bár nem keretrendszerek, fontosak az alapokhoz.

JavaScript: A JavaScript egy dinamikus szkriptnyelv, amely lehetővé teszi az interaktív weboldalak készítését.

PHP: A PHP egy szerveroldali szkriptnyelv, amelyet a dinamikus weboldalakhoz és webalkalmazásokhoz használnak.

Python: A Python egy sokoldalú programozási nyelv, amelyet weboldalak és webalkalmazások készítéséhez is használnak.

 

WordPress-t vagy egyedi CMS rendszert használjunk?

A weboldal készítésekor a WordPress és az egyedi CMS közötti választás számos tényezőtől függ, és mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Ami egyik előnyére válik az a másik hátránya.

Példáúl amíg a WordPress eszméletlenűl felhasználóbarát addig egy egyedi CMS rendszer komplikált lehet egy átlagos felhasználónak. Viszont egyedi CMS-el készített oldal lehetővé teszi, hogy teljesen egyedi weboldalt hozzunk létre az igényekre szabva. Nincsenek korlátok a tervezés vagy a funkcionalitás terén. Egyedinek CMS-nek korlátozott a közösségi támogatása amíg a WordPress nagy és aktív felhasználói közösséggel rendelkezik. Biztonsági kockázatok: Mivel a WordPress népszerű platform, gyakran célpontja a kiberbűnözőknek. Kifejezetten fontos a folyamatos frissítés a WordPressnél! És végül egy egyedi CMS rendszernek a fejlesztése sokkal több lehet időben és árban is mint egy WordPress rendszeré.

A WordPress rendszer használata egy egyedi portálrendszerrel szemben több előnnyel jár, amelyek miatt sokan választják ezt a tartalomkezelő rendszert.

Íme néhány fő ok, amiért érdemes lehet WordPress-t használni:

Felhasználóbarát és könnyen tanulható:
A WordPress egy rendkívül felhasználóbarát platform, amely lehetővé teszi még a kezdők számára is, hogy könnyen készítsenek és kezeljenek weboldalakat. Az egyszerű adminisztrációs felület és a könnyen érthető funkciók segítenek az embereknek gyorsan beletanulni a rendszer használatába. Természetesen mindenképp hasznos ha tudsz kódolni de a WordPressnál nem feltétel. Ma már nagyon jó visual builderek vannak mint például az Elementor.

Széleskörű támogatás és közösség:
A WordPress egy nagyon népszerű és elterjedt platform, ami azt jelenti, hogy rengeteg online segítség és dokumentáció érhető el hozzá. YouTube vagy más fizetős portálokon rengeteg tanfolyam elérhető a témában. A WordPress közösség nagyon aktív, így könnyen és gyorsan megtalálhatod a válaszokat kérdéseidre.

Könnyű bővítési lehetőségek:
Amíg egy egyedi keretrendszerben készített oldalon sokszor nehézkes a fejlesztés, addig egy WordPress oldalon ez sokkal könnyebb. Ugyanis az egyedi rendszert az tudja fejleszteni aki írta, a WordPress rendszert pedig szinte bárki aki találkozott már vele.

Mobilbarát tervezés:
A mobil eszközök használata ma már alap, így a weboldaladnak reszponzívnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a weboldal alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez és eszközökhöz. Ehhez is kiváló választás a WordPress.

A WordPress számos ingyenes és fizetős bővítményt (plugins) és témákat kínál, amelyek segítségével könnyen bővítheted és testre szabhatod a weboldalad funkcionalitását és megjelenését. Ezek a bővítmények segítenek a SEO optimalizálásban, a biztonság növelésében, az e-kereskedelem bevezetésében és még sok másban.

Akkor javasoljuk, hogy más keretrendszerben gondolkozz, ha egyedi funkciókkal szeretnéd az új oldalad felruházni.

Érdekel a weboldal készítés?

Léteznek kiváló online és offline tanfolyamok, iskolák és tanárok erre. Rendben, de hogyan válaszd ki a legideálisabb online segítséget?

Weboldal készítés tanfolyam kiválasztásakor számos tényezőt érdemes figyelembe venni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb lehetőséget. Összeszedtünk pár fontos pontot, amelyeket érdemes alapul venni:

Tanulási stílus: Különböző tanfolyamok különböző tanulási stílusokat alkalmaznak. Van, ahol személyes oktatásra van lehetőség, mások online tanfolyamokat kínálnak, és vannak olyan kurzusok, amelyek kombinálják ezeket a két módszert. Válaszd azt, amely a leginkább megfelel a tanulási preferenciáidnak és életstílusodnak.

Tananyag és tematika: Tekintsd át a tanfolyam tananyagát és tematikáját. Győződj meg arról, hogy a kurzus tartalmazza azokat a témákat és készségeket, amelyeket megtanulni szeretnél. Például HTML, CSS, JavaScript, webdesign, WordPress alapok vagy más specifikus témák.

Idő és Rugalmasság: Mérlegeld az időbeosztásodat és a tanfolyam időtartamát. Van-e elegendő időd részt venni az órákon, vagy olyan kurzust keresel, amely lehetővé teszi az önálló tanulást, esetleg rugalmasságot?

Visszajelzések és Értékelések: Olvasd el a tanfolyamokról szóló visszajelzéseket és értékeléseket. Nézz körbe Facebook csoportokban mit írnak róla. Mások tapasztalatai segíthetnek megtalálni a minőségi kurzusokat.

Amennyiben WordPress weboldalt szeretnék készíteni, érdemes a garantált siker érdekében szakemberhez fordulnod. Mi több évtizeted tapasztalattal a hátunk mögött és rengeteg elégedett ügyfél referenciával készítünk és szépítünk online vizuális megjelenéseket.

Remélem a cikkem elolvasása után kicsit könnyebb dolgod lesz amikor a céged weboldalát készítitek. Mindenképp egy izgalmas terület hogy lesz semmiből valóság.

Sok sikert a tervezéshez!

Tetszett a cikk? Oszd meg bátran!

AJÁNLATKÉRÉS

Amennyiben kreatív, profi és egyedi tervezőt keresel jó helyen jársz.

Miben tudok neked segíteni? Csomagolástervezés, arculat/logó tervezés és teljeskörű grafikai tervezés.
Keressen bizalommal!

LEGUTÓBBI BLOG BEJEGYZÉSEIM
KÉSZEN ÁLLSZ A KÖZÖS MUNKÁRA?

Amennyiben ötleted, projected lenne számomra, lépj velem kapcsolatba és mondj el többet:

info@vadondesign.hu
+36 20 264 55 37
KÉSZEN ÁLLSZ A KÖZÖS MUNKÁRA?

Amennyiben ötleted, projected lenne számomra, lépj velem kapcsolatba és mondj el többet:

info@vadondesign.hu
+36 20 264 55 37